Hvad er Streetrace ?


Streetrace er en accelerationskonkurrence der afvikles på en lige asfaltvej/bane, der opmåles efter standardstrækningerne hhv. 1/4 mile (402,33 m) og 1/8 mile (201,17 m) eller en anden defineret strækning over 60 fod (18m.). Der køres med to biler ad gangen fra stillestående start.

Streetrace kan arrangeres for biler, som ikke kører hurtigere end 11 sekunder på 1/4 mile (7,00 sekunder på 1/8 mile). Endvidere er det et krav, at bilerne er indregistrerede.

Et streetrace-arrangement kan bestå af kvalificering og eliminering. Efter endt kvalificering placeres de bedste kørere i hver klasse i et skema kaldet en stige. Derefter deltager de i elimineringen. I elimineringen starter man også parvis, og den som kommer først over stregen vinder uanset tid og hastighed, forudsat at der ikke er tyvstartet.

Et Streetrace arrangement kan også afvikles på en lidt mere simpel måde uden kvalificering og eliminering. Streetrace kan derfor også være to konkurrenter som gerne vil prøve hinanden af, og hvert heat kan derfor afvikles uden kvalificering og uden yderligere konkurrence.

 

Kilde: dasu.dk

Powered by WordPress